Carroll Gardens Townhouse | Brooklyn, New York

Project Info

This 4 story Italianate row house was was converted from a three family to a single-family house with original interior details carefully restored. The garden floor features an office and den, the parlor floor has a living room with custom window seat at the front and a kitchen and new steel balcony at the rear. The kitchen has custom painted cabinets and long narrow table. New steel windows with narrow subdivisions at the rear of the house complement the slender aesthetic of the balcony balustrade and cabinets.

 

The fine wood period stair has been restored and leads to the bedroom floors. The master bedroom overlooks the street, with a generous dressing room and bathroom suite at the rear. The bathroom features custom steel and wood partitions, providing a warm complement to marble slab and tile. The top floor features two children bedrooms flanking the stair hall and bathroom. The bathroom is finished with white ceramic subway tiles and cast-iron fixtures.

Project Team

Drew Lang, Principal

RJD Engineering, MEP Engineer

LIA Engineering, Structural Engineer

Creo Projects LLC, General Contractor

Rodney D. Gibble, Consulting Engineers

William Vitacco Associates, Expeditor

Levitan Consultants, M.E.P.

Ty Cole, Photographer

Meagan Camp, Stylist

 

Materials & Details

Careful consideration of materials was given to find the right balance between the restoration of key period elements and structures, while introducing modern textiles and materials providing warmth with a high aesthetic value.